Soğan Çorbası İçin Malzemeler:
Yarım Kilo Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Bardak Et Suyu
1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
4 Dilim Tost Ekmeği
1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.
Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın.
Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kamını küçük küpler halinde kesin.
Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin.
Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın. biobelinda
Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin.
Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün.
Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin.
Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder