İstanbul un Avrupa Yakası nda Sarıyer ilçesinde bulunan şirin bir koy olan Tarabya, eski Türk filmlerinde sıkça rol alan Tarabya Oteli yle, restoranları ve tavernalarıyla meşhurdur.
Yat Limanı inşaatının 2012 Eylül ayında tamamlandığı yer, eskiden İstanbul daki birçok yata ev sahipliği yapmaktaydı. Şu anki durumda yat sayılarında gözle görülür bir düşüş görülmektedir. Yat Limanı ve Tarabya Oteli yenilenmesiyle eskiden sahip olduğu popülerliğe kavuşacak olan Tarabya, günümüzde hala boğazın bir incisidir. Yeniköy ve Kireçburnu semtleri arasında yer alan İstinye Koyu ndan daha küçük ve şirin olan bu güzel yer eskiden İstanbul gece eğlencesi mekanlarının en ünlülerine ev sahipliği yaptığı yerdi. Hatta Tarabya da uşaklar Etiler de yumuşaklar sözüyle Etiler in en büyük rakibi olduğunu göstermiştir. Tarabya ya gitmek için Beşiktaş, Zincirlikuyu ve yönünden geçen minibüslerini veya metroyu kullanıp Hacıosman durağında inerek 25A ve 25Y otobüslerini kullanabilirsiniz. Sahilindeki kötü kokular yapılan arıtma sayesinde tarih olan Tarabya nın sahilinde yürüyebilir hatta yaz aylarında denize girebilirsiniz. Kalabalıktan yoksun sakinlik ve huzurun bulunabileceği yerde etkileyici manzarası ve doğasıyla boğaz havası alıp güzel bir geçirebilirsiniz. Birçok önemli yapıya ev sahipliği Tarabya, sahip olduğu Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve birçok ülkenin konsolosluklarıyla diplomasının de İstanbul daki önemli yerlerindendir. Sahilinde spor yapabileceğiniz, huzurlu bir gün geçirebileceğiniz yer olan Tarabya İstanbul un en nadide yeri olma özelliğini yanı sıra doğal limanıyla gemilerinizin de gitmesi gereken yerleri arasındadır.
İstanbul da 7 yıllık çalışma sonrasında 1616 yılında yapımı tamamlanan Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii nin müzeye dönüştürülmesiyle İstanbul daki merkez camii özelliğine kavuşmuştur. Tarihi yarımada üzerinde Cihangir taraflarından görünen İstanbul Silüeti nde önemli yer edinmiş, mavi renkli ağırlıklı çinilerle bezenmiş olduğundan yurtdışında Mavi Camii ( Blue Mosque ) olarak tanınan Sultanahmet Camii, İstanbul daki en önemli tarihi yapılardan biridir. 6 minareli Sultan Ahmet Camii özellikle yabancı turistlerin İstanbul a geldiklerinde ilk uğradıkları yerler arasındadır. Külliyesinin sahip olduğu alan nedeniyle İstanbul daki yapılar arasında en büyüğü olan Sultanahmet Camii, özel dini günlerde insanların ibadetlerini yapmak hınca hınç doldurduğu yerdir. Ramazan aylarında külliyesi ve yakındalarında birçok Ramazan eğlencesi yapılmaktadır. Sultanahmet Camii ne gitmek için Bağcılar ve Kabataş arasında mekik dokuyan tramvaya binerek Sultanahmet durağında inip Güney tarafta bulunan Sultan Ahmet Camii ye ulaşabilirsiniz. Yakınlarında bulunan Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı gibi yapıların mesken tuttuğu yer olan Sultanahmet bölgesinin en önemli gidilmesi gereken yerlerinden olan Sultanahmet Camii, Osmanlı padişahı I. Ahmet tarafından Sedefkar Mehmet Ağa ya yaptırılmıştır. Yıllar geçse de İstanbul da bu heybete ulaşabilecek camii yapılamamıştır. Yılların eskitmesi ve fotoğraf flaşları nedeniyle ismini aldığı mavi çinilerin sarı rengini alması sebebiyle genellikle ziyatreçiler Sultanahmet Camii ne neden mavi camii denildiğini bilmez. Yanlış restorasyon da bu renk değişimine neden olmuştur. Sultan Ahmet Camii nde hiçbir örümcek ağı gözlenmemektedir. Bunun nedeni avizelerde kullanılan deve kuşu yumurtasıdır. Camii içerisinde hat sanatının örnekleri Kuran da geçen ayetlerle sergilenmiştir ve insanları büyülemektedir. Türkiye deki ilk 6 minareli camii olma özelliği taşıyan Sultanahmet Camii nde bulunan 3 şerefeye sahip minarelerde 3 adet ayrı ayrı giriş kapısı bulunmaktadır. Bu kapılardan girildiğinde diğer yollarla karşılaşmadan şerefelere ulaşılmaktadır. Mimarisi ve süslemesiyle İstanbul da önemli bir tarihi yapı olan Sultan Ahmet Camii gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
Türkiye deki alışveriş merkezlerinin ilk temsilcilerinden biri olan Akmerkez, 1993 yılından beridir İstanbul un Beşiktaş ilçesinin Levent semtinde alışveriş denince ilk akla gelen yerlerden biridir.
1995 ve 2003 yıllarında Avrupa nın en iyi alışveriş merkezi ödülüne sahip olurken, 1996 ve 2003 yıllarında Dünya nın en iyi alışveriş merkezi ödüllerine sahip oldu. Ayda yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Akmerkez, her ne kadar geçmiş yıllarda ödüller alsa da eski popülaritesini yitirmiştir. Bulunduğu çevre ve Etiler e yakın olması sebebiyle olsa gerek genelde üst tabaka diye hitap edebileceğimiz kesim tarafından tercih edilmektedir. Toplu taşıma ulaşımı araçları bakımından kötü bir yerde diyebileceğimiz Akmerkez e gitmek için sadece Zincirlikuyu metrobüs ve Beşiktaş yönünden geçen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Rumeli Hisar Üstü ne giden otobüslere binebilirsiniz. Taksim den kalkan 559C numralı otobüsle de Akmerkez in önünde inebilirsiniz. Metroyla ise Levent durağında iip yaklaşık 15 dakika yürümeniz gerekmektedir. Özel araçlarıyla gitmek isteyenleri Akmerkez in ücretli otoparkı beklemektedir. Sabah ve akşam saat 10 arasında açık olan Akmerkez de bir.ok markanın mağazalarını bulabilirsiniz. İçerisinde sadece alışveriş yapacak yerler değil bowling ve benzeri oyunları oynayabileceğiniz eğlence yerleri de vardır. Her hafta farklı bir etkinliğin düzenlendiği Akmerkez rahat alışveriş yapılabilecek bir ortama sahiptir. Eski popülerliği olmaması sebebiyle hafta içi günlerinde oldukça sakindir. Alışveriş yapılacak mekan olduğunu aldığı ödüllerle de kanıtlayan Akmerkez AVM yi bu işinizi gerçekleştirmek için tercih edebilirsiniz.
İstanbul un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi Türkiye nin ve Dünya nın en önemli caddeleri arasından yer almaktadır. Günde ortalama birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiği, yerli yabancı turistlerin İstanbul a ilk adım attıklarında gezmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Yaklaşık 1.5 kilometrelik uzunlukta Taksim Meydanı ile Tünel arasını bağlayan İstiklal Caddesi İstanbul un eğlence, alışveriş, sanat, eğitim, dini ve birçok alandaki en önemli mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Gösteri ve yürüyüş yapmak isteyenlerin de genellikle tercih ettiği yer olan İstiklal Caddesi her çeşit insanın yürüyüş yaptığı yer olmaktadır. Cadde araç trafiğine kapalıdır. Özel hal durumlarında çöp ve polis araçlarının geçişine izin verilmektedir. İstiklal Caddesi üzerinde 1990 yılından beridir günde 2500 kişi taşıyabilen nostaljik tramvay çalışmaktadır. Önceki zamanlarda bu tramvay atlı olarak çalışıyordu. 2005 yılından beridir İstiklal Caddesi üzerinde ağaçbulunmamaktadır. Şehrin merkezinde bulunan İstiklal Caddesi ne ulaşım oldukça kolaydır. Eğer Eminönü tarafından İstiklal Caddesi ne gitmek istiyorsanız sizlere tavsiyem bu yolculuk sırasında Karaköy den tünele girip Dünya nın en eski ikinci metrosu özelliğine sahip olan Beyoğlu na giden metroyu kullanınız. Nostaljik bir atmosferi tatmak için herhangi bir yönde İstiklal Caddesi üzerinde çalışan tramvaya binmeniz de önerilir. Özellikle hafta sonlarında yaşanan kalabalıktan ötürü yürürken kimseyle temas etmeme olasılığınızın olmadığı yer olan İstiklal Caddesi birçok cafe, bar, restaurant, eğlence mekanlarının olduğu sokaklara atar damar özelliği göstererek insanları ulaştırmaktadır. Sabaha kadar ıssızlığa kavuşmamaktadır. Alışveriş için ekonomik yerlerin bulunduğu pasajlara sahip olan İstiklal Caddesi, birçok sokak çalgıcısına da özgürce müziklerini sergilemelerine imkan vermektedir. Birçok ırka sahip olan insanı aynı anda görebileceğiniz, bütün semavi dinlerin ibadet yerlerinin de üzerinde bulunduğu İstiklal Caddesi çok sesliliğin simgesi olmuş ve hakkını savunmak, sesini duyurmak isteyen kişilerin eylemlerini sergilediği yerdir. Yılbaşı kutlamaları için kesinlikle gidilmemesi gereken yer olan İstiklal Caddesi, eğer İstanbul a ilk kez transit olarak geliyorsanız görmeniz gereken yerlerden biridir. İstanbul da konaklayacaksanız eğer zaten buranın müdavimi olacağınız kesindir. Eğer şuan gitmeye vakit bulamıyorsanız yandaki resme tıklayarak İstiklal Caddesi'ni canlı olarak mobese kamerasından izleyebilirsiniz.
İstanbul da elektronik eşyaları en ucuza satın alabileceğiniz yer olan Doğubank, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için gittikleri yerdir.
Genelde yurtdışından ucuza getirilip satılan malların bulunduğu mekanda garantisi olmayan ürünlere rastlamak mümkündür. Piyasadaki orijinal üründen sadece garanti özelliği farkı olan ürünleri yarı yarıya fiyatla alabileceğiniz yer olan Doğubank bu nedenle riske girmeyi sevenlerin tercih ettikleri yerdir. İstanbul un Eminönü ilçesinin Sirkeci semtinde bulunan Doğubank İş Hanı na gitmek için Bağcılar Kabataş arasında çalışan tramvayla Sirkeci Durağı nda inerek Eminönü nde doğru 50 metre yürümelisiniz. Eminönü nden Yeni Camii yanındadaki caddeden Sirkeci ye doğru Hamidiye Caddesi boyunca yürüdüğünüzde karşınıza çıkacaktır. Sadece garantisiz elektronik eşyaların değil garantili ürünlerin de satıldığı yer olan Doğubank, kaçak ürünlerin cennetidir. İsminin elektronik ürün satışında ünlü olması sebebiyle birçok kişinin illegal olarak kullandığı Doğubank ismi, bu kelimeyi küçük yaşta işitenlere bir çeşit bankayı anımsatmaktadır. Buraya gidenlerin birçoğu piyasadaki fiyatlardan haberdar olmak için gitse de alışveriş yapacak olanların buraya giderken kazıklanma ihtimaline karşı dikkatli olması gerekmektedir. Zira dükkan sahipleri kazıklamaya oldukça meyillidir. Sıkı pazarlıkla da alacağınız fiyatın çok altına da inebilirsiniz. Alış veriş yapılacak özellikle de teknolojik ürünlerin mekanı olan Doğubank, elektronik ürün almasanız da fikir edinmek için gitmeniz gereken yerlerden biridir.
İstanbul un Beşiktaş ilçesi sınırları içerisinde Kabataş tan Beşiktaş a doğru giderken sağda bulunan 600 metre uzunluğunda dış cepheye sahip olan Dolmabahçe Sarayı, sahip olduğu simetrik büyüleyen mimarisi ve tarihiyle İstanbul da görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bulunduğu yer önceden İstanbul Boğazı nın büyük koylarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, koyun bataklık haline gelmesinden sonra toprakla doldurularak bugünkü sarayın üzerine konduğu yer ortaya çıkmıştır. Ermeni asıllı mimar Nigoğos Baryan tarafından inşa edilen Dolmabahçe Sarayı 1986 yılında açılmıştır. Osmanlı Devleti nin son yıllarında ekonomik durumunun kötü olduğu zamanlarda yüksek harcamaların yapıldığı Dolmabahçe Sarayı, o zamanlar devletin en büyük gider kapılarından biriydi. Cumhuriyet Dönemi nde önemli devlet başkanlarının ülkeyi ziyaretlerinde ağırlandıkları yer olarak kullanılan Dolmabahçe Sarayı, Atatürkün İstanbul a geldiğinde ikamet ettiği yerlerden de biridir. Sarayın 71. Numaralı odasında hayatını gözlerine yuman Mustafa Kemal Atatürkün vefatıyla da gündeme gelmiştir. Müze kart uygulamasından yararlanılmayan Dolmabahçe Sarayı Milli Saraylar Daire Başkanlığı na bağlıdır. Selamlık için tam bilet ücreti 30, öğrenci 15 lira iken; Selamlık, Harem, Camlı Köşk, Saat Müzesi ni gezme ücreti 40 liradır. Belirli günlerde Türkiye vatandaşlarına ücretsiz giriş izni tanınmaktadır. Saat sabah 09:00 ve 16:00 arasında açık olan Dolmabahçe Sarayı Müzesi, günde 3000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Görüntü alan teknolojik aletlerin kullanılmasına izin verilmeyen yer muhteşem yapısıyla ziyaretçilerini etkilemektedir. Dolmabahçe Sarayı na ulaşmak için Kabataş ta tramvay veya vapurda indikten sonra Beşiktaş yönüne doğru 300 metre yürümeniz gerekmektedir. Beşiktaş yönünden de Kabataş yönüne doğru 500 metre yürümeniz gerekmektedir. Dolmabahçe Sarayı yanında otobüs durağı olmaması sebebiyle Taksim den gitmek isteyenler İstanbul Teknik Üniversite Durağı nda inerek sahile doğru yürümeleri gerekmektedir. Özel araçlarıyla gitmek isteyenlerin ücretli olarak park edebileceği yer Sarayın önünde bulunmaktadır. Son günlerde İnönü Stadı nda yapılan maçlar nedeniyle oluşan titreşimlerin, eskiden bataklık olan yerin üzerine kurulu olan Dolmabahçe Sarayı nı denize doğru kaydırdığı haberleri çıkan saray depremlerden de hiçbir zarar görmemiştir. Giriş ücretlerinin oldukça pahalı olduğu Dolmabahçe Sarayı Müzesi ni her şeye rağmen görmelisiniz.
İstanbul daki kıdemli alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo Alışveriş Merkezi, gün geçtikçe daha merkezi ve daha modern açılan alışveriş merkezlerine ayak uyduramadıkça eski önem ve popülerliği kaybetse de kemikleşmiş ziyaretçileriyle günümüzde rekabet ortamına ayak uydurmaktadır.
Şişli ilçesinin Mecidiyeköy Mahallesi nde bulunan Profilo Alışveriş Merkezi, diğer alışveriş merkezlerinden biraz daha farklı olarak; sosyal, eğlence ve kültür mekanlarını da barındırmaktadır. Bowling, bilardo ve birçok oyun oynayabileceğiniz oyun salonuyla, vizyondaki filmleri takip edebileceğiniz sinema salonlarıyla, kapalı yüzme havuzuna sahip olan spor salonlarıyla, çocuklarınızın vakit geçirebileceği çocuk kulübüyle, sadece alışveriş değil yaşam merkezi ünvanına da sahiptir. Önemli markalardan alışveriş yapma imkanı da sunan yer olan Profilo AVM, sabah ve akşam 10 saatleri arasında hizmet vermektedir. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşmanın biraz zor olduğu Profilo Alışveriş Merkezi ne gitmek için Mecidiyeköy e metrobüs veya metroyla ulaştıktan sonra Büyükdere Caddesi nden Gayrettepe ye doğru yürüyüp solda bulunan sokaklardan Profilo tabelası olanına girip sokağın sonuna vardığınızda Profilo Alışveriş Merkezi'ne ulaşacaksınız. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler için de otoparkı olan Profilo AVM deki otopark ücreti yoktur. Ücretsiz otoparkta aracınızı saat 22 ye kadar almayı unuttuğunuz vakit aracınız zincirlenip günlük ceza uygulanmaktadır. Birçok markayı sergileyen, alışveriş dışında birçok etkinliğin de yapılabileceği yer olan Profilo Alışveriş Merkezi, kalabalık olmaması sebebiyle rahat alışveriş yapabileceğiniz mekanlar arasında bulunmaktadır.
Osmanlı Devleti nin son zamanlarında padişah 2. Abdülhamit tarafından 1908 yılında İstanbul ile Bağdat şehirleri arasındaki demiryolunun başlangıcı olarak inşa edilen Haydarpaşa Garı günümüzde de İstanbul dan kalkıp Anadolu ya giden demiryollarının başlangıç noktasıdır.
Marmara Denizi nden İstanbul Boğazı na girişte Anadolu Yakası ndaki sizi karşılayan en heybetli yapı olan Haydarpaşa Garı, İstanbul da görülmesi gereken tarihi yapılardan sadece biridir. İstanbul ile Ankara arasında yapılması planlanan hızlı tren projesi kapsamında Eskişehir le İstanbul arasına yapılacak olan demir yolu çalışmaları nedeniyle 1 şubat 2012 tarihinden tren garı olma görevine 2 yıl arayla ara vermiştir. 2 yıl sonra tekrardan tren seferlerinin buradan düzenleneceği meçhuldür. Yapılan Galataport projesiyle Haydarpaşa Garı maalesef gar özelliğini kaybedip çevresi otellerle dolacaktır. Yıkılma planı da gündemde olan Haydarpaşa Garı, 2010 yılında bu planların yolunda gitmesi için kundaklanmış ve 4. Katı kullanılamaz hale gelmiştir. İstanbul un en stratejik yerlerinden biri üzerinde olması sebebiyle kapitalizmin kurbanı olacak bu güzel tarihi yapı, yıllarca kavuşmaların ve ayrılıkların yeri olmuş, birçok kişinin hayatındaki en önemli mekanlardan biridir. Halen banliyö seferlerinin düzenlendiği Haydarpaşa Garı na Avrupa Yakası ndan gitmek için Karaköy den Kadıköy e hareket eden vapurlara binerek Haydarpaşa da inebilirsiniz. Kadıköy ve Harem e yürüme mesafesinde bulunan Haydarpaşa yaotel yapılmadan önce görmelisiniz. Yoksa ileriki zamanlarda eski halinden eser kalmayacaktır. Önündeki çay bahçesinde Boğazın karşısında çayınızı yudumlarken, arkanızda yıllarca üzerinden koşar adımlarla trene yetişmek için çıkılan Haydarpaşa nın merdivenlerinde oturabilirsiniz. İstanbul da gezilmesi gereken tarihi yapılardan biri olan Haydarpaşa Garı yla yeni bir bahaneyle yıkılıp veya yakılmadan vedalaşmalısınız.
İnternet üzerinden yayınladıkları tanıtım filmiyle kısa sürede bulunduğu Gaziosmanpaşa ilçesi sınırlarını aşarak, tüm Türkiye nin tanıdığı Şanzelize Cafe Gaziosmanpaşa gençlerinin eğlence mekanı olmasının yanı sıra, başka il ve ilçelerden misafirlerini ağırlamaktadır.
Etiler, Bebek, Kuruçeşme deki eğlence mekanlarının kapılarından geri dönen gençlerin toplandığı yer olan, sanal ortamda çekememezlikten veya rakip eğlence kulüp sahibi olduklarından olsa gerek hor görülen yer altındaki eğlence mekanı tanımak ve gitmeden önce şüpheleri olanları bilgilendirmek önce Şanzelize Cafe çıkartması yaptık. Öncelikle Şanzelize Cafe ye gitmek için Taksim den 55T, Yenibosna dan 55Y, Eminönü nden 99A ve Şişli den 55 numaralı otobüslere binerek son durak olan Gaziosmanpaşa da inip, Küçükköy yolu Caddesi nden 200 metre yürüdükten sonra soldaki Necipbey Sokağı nın girişinde hemen sağda bulunan Şanzelize Cafe'yi göreceksiniz. Aynı şekilde metrobüs kullanarak gitmek isteyenler, şehitlik durağında inerek tramvaya binerek Bereç Durağı'nda inip 400 metre ötedeki mekana ulaşabilirler. Tanıtım videosunda görülen tek yön tabelası sokağın başında sizi beklemektedir. Apartman binasının zemin katının altında bulunan Şanzelize Cafe nin önünü toplanmış Gaziosmanpaşa gençleri mesken tutarak sizi karşılamaktadır. Kapıdan giriş yaptıktan sonra 1 kat aşağıya inerek Şanzelize Cafe ye giriş yapmış oluyorsunuz. Dış Dünya yla tamamen kapalı bir ortam. Tuhaf bakışlar altında cafeye girdikten sonra damalı zemin üzerinde yürüyerek daha fazla dikkat çekmemek için köşelerdeki koltuklardan birine oturduk. O sırada DJ Apo Winamp tan Arabesk rap, yabancı pop şarkılar arasında gidip geliyordu. Ortamın yüzde 85 ini erkekler oluştururken araya serpiştirilmiş birkaç tane karşı cins fark edebildim. Yaş ortalaması 17 olan mekanda alkollü ve alkolsüz içecek tüketilmektedir. Kapalı ortamda sigara içilme yasağı olmasında rağmen sigara içen birçok kişiyi gördüğüm Şanzelize Cafe bu yasağın uygulanmaması açısından tercih edilebilir. Davet, organizasyon, doğum günü etkinliklerine özel mekan kapatılabiliyormuş. Personelin hizmeti oldukça hızlı. Zorla bir şey yiyip içirtmemeleri de ucuza eğlenmek isteyenler için güzel bir özellik. Gaziosmanpaşa ve İstanbul un birçok semtindeki vatandaşlarımızın uyum zorluğu çekmeyeceği yer olan Şanzelize Cafe yi hor görenlerin de sosyal gözlem yapmak için gitmesini öneririm. Her geçen gün yeni bir tanıtım videosuyla karşımıza çıkan Cafe Şanzelize nin tanıtım videolarında görünmemek için ortamın daha az kalabalık olduğu öğlen saatlerinde gitmenizi öneririm.
İstanbul un Güngören ilçesinde 2007 yılından beridir hizmet veren Kale Outlet Center, ucuz fiyata kaliteli ürün almak isteyen alışveriş severlerin gittikleri yerlerden biridir.
Outlet olduğu için Cevahir AVM de aynı ürünü daha pahalıya alırken Kale Outlet Center daki mağazalardan ucuza alabilirsiniz. Hafta içi oldukça sakin ve ıssız olan alışveriş merkezi, hafta sonu günlerinde İstanbul un en kalabalık semtleri arasında bulunması sebebiyle ziyaretçi akınına uğramaktadır. Eminönü nden hareket eden 92G numaralı otobüs veya Kabataş tan hareket edip Bağcılar a doğru giden tramvayla Kale Centerın önünde inebilirsiniz. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler için ücretsiz otoparkı bulunmaktadır. Oyun oynayıp, sinema izlenilebilecek alanların olduğu Kale Center da go kart pisti de bulunmaktadır. Yerli ve yabancı birçok kaliteli markaya ev sahipliği yapan Kale Center AVM, mimari açıdan alışveriş merkezinde rahat hareket edebilmenize de olanak sağlamaktadır. Ferah bir ortamda alışveriş yapmak isteyenlerin tercih edebileceği yer olan Kale Outlet Center Alışveriş Merkezi, özellikle hafta için rahatlıkla gidebileceğiniz İstanbul daki tek alışveriş merkezidir. Etrafında birçok alışveriş açılması sebebiyle oluşan ziyaretçi sıkıntısı nedeniyle kampanyaların yapıldığı alışveriş merkezinde çocuklarınızın eğleneceği park da bulunmaktadır. 8 katlık yapı içerisinde yer alan 120 mağazayla düşük fiyatlarla alışveriş yapılabilecek yer olan Kale Outlet Centerı özellikle ulaşım sıkıntısı olmayan için tavsiye etmekteyim.
1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul a dönen Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul a yerleştikten sonra annesi ve kız kardeşiyle birlikte, kiraladığı şuan Şişli ilçesinin Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı pembe renkli binayı kiraladı.
En üst katına anne ve kız kardeşini yerleştirirken, kendisi orta katta, yaveri ise en alt katta bir süre yaşadı. 16 Mayıs 1916 ya kadar Samsun!a yolculuğa çıkana kadar bu evde kalan Mustafa Kemal Atatürk daha sonra Ankara!ya yerleşti. 1927 yılında İstanbul Belediye si tarafından satın alınan ev, Lütfi Kırdar döneminde müzeye dönüştürülerek 1942 yılında hizmete açıldı. Perşembe ve Pazar günleri haricindeki günler 09:00 endash 16:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Atatürk Müzesi ne giriş ücretsizdir. İlk katında Mustafa Kemal Atatürkün doğum, eğitim ve subaylık yılları resimlerini barındıran Atatürk Müzesi nin 2. katında madalyalar ve katıldığı savaşlardaki birçok resimler kullandığı eşyalar ve birçok şey bulunmaktadır. Kurtuluş Savaşı nı planladığı yer olarak da bilinen Atatürk Evi, şehrin içinde yanından fark edilmeden her gün geçilse de gidilmesi gereken bir yerdir. Şişli den Osmanbey e doğru Halaskargazi Caddesi üzerinden yürürken solda konumlanan Atatürk İnkilap Müzesi, Atatürkün hayatını merak edenler için yanı başlarında bulunan bir kaynaktır. Şişli veya Osmanbey metro durağına yürüme mesafesinde bulunan, İETT otobüsleriyle de rahatlıkla ulaşılabilecek konumda olan, yabancı ve yerli turistlerin sıkça ziyaret ettiği yer Atatürk Müzesi pembe rengiyle cadde üzerindeki en şirin yapılardan da biridir.
Gezmek için yola çıkmadan önce rotanızı belirlemek için sizlere tanıtacağım haritaları kullanmanızı öneririm. Birçoğumuz bir yere gitmeden önce adresi önce araştırır, yolda kimseye sormak istemeyiz. Sizlere tanıtacağım haritaların bulunduğu sitelerle geziye çıkmadan gidilecek yerler hakkında önce oraya nasıl gidilir, nasıl manzarayla karşılaşırı sorularının cevaplarını bulacaksınız. İlk olarak sizlere sokak ve caddelerin fotoğraflarını görebileceğiniz yandex sitesinin haritasını önereceğim. Adres aramaya kıyasla diğer haritalara göre handikapı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye de sokakların panoramik görüntülerini sergilemesi ve bu alanda ilk olması nedeniyle şüphesiz ki diğer haritalardan üstündür. Eğer bir yere gidiyorsanız yolunuzun nasıl olduğuna ve trafik durumunu öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu haritayı kullanmalısınız. İkinci size rehber olacak harita ise google mapstir. Gideceğiniz adresi arattığınızda bulma özelliği oldukça iyidir. Sokaklarda bulunan otobüs duraklarını göstermesi diğerlerine nazaran güzel bir özelliktir. Yürüyerek gidilecek mesafe ve en kısa yolu bulma özelliklerine de sahiptir. Earth özelliğine de tıkladığınızda 3 boyutlu yer ölçülerine ulaşabilirsiniz. Böylelikle yürürken ne kadar yükselti inip çıkabileceğinizi tahmin edebileceksiniz. Yandex e göre düşük kalan yanı, Dünya nın birçok şehrinin panoramik görüntülerini yayınlamasına rağmen halen İstanbul un panoramik görüntülerine yer vermemesidir. İstanbul şehir rehberi sizlere İstanbul içerisinde gezi yaptığınızda oldukça rahatlık sağlayabilecek bir haritaya sahiptir. İstanbul daki birçok işletmenin isminin yer aldığı harita olan şehir rehberinde gideceğiniz yeri rahatlıkla bulabileceksiniz. Sadece İstanbul ile sınırlı olması diğerlerine göre eksi özelliğidir. İstanbul'da gezilecek yerlerin cadde ve sokağına kadar detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Camii, hastane, okul gibi önemli kamu birimlerinin yerlerini kolaylıkla bulabilirsiniz.
Tarihi yerlerin başkenti konumundaki İstanbul da gezilmesi gereken yerlerin başında gelen Topkapı Sarayı, yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı sultanlarının resmi ve birincil ikametgahıydı.Kraliyet eğlenceleri Topkapı Sarayın da yapılırdı. Bugün saray şehrin önemli bir turist çekim merkezidir. İslam dünyasının kutsal emanetlerini içerir.Sultan Mehmet II tarafından 1478 yılında inşa edilmiştir.1924 yılında Topkapı Sarayı Mustafa Kemal Atatürk tarafından müzeye dönüştürülmüş ve 1985 yılında İstanbul Eski Şehir UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir ve hala devam eden resmi bir müze halini almıştır.Yaklaşık 70.000 möb2 'lik bir alanı kapsayan, Topkapı Sarayı Müzesi dört ana yapraklı avlu etrafında yer almaktadır. Bu köşkler, bahçeler ve bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu için önemli siyasi, idari, eğitim, din ve konut fonksiyonları çok sayıda binalar ile süslenmiş harikalar diyarıdır desek yeridir. Topkapı Sarayı Müzesi mücevherler, arabalar, kostümler, silahlar ve kutsal eserler de dahil olmak üzere geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca ziyaret etmeye değer üç etkileyici büyük zümrüt ile kaplanmış Topkapı Hançeri vardır. Ziyaretçiler Haremi ve zarif dekore edilmiş koridorları bilgili rehberler yardımı aracılığıyla turlar alınır ve çeşmeler de dahil olmak üzere şömine, sıcak ve soğuk banyoları hizmetinize tahsis edilmiştir. Bu odaların Topkapı Sarayı'nın yüzlerce kısmından sadece bazı kısımlarını görmek mümkün olsa da, onun etkileyici mimarisi ve değerli eserleri için de ziyaret değer. Müzesi Salı günleri dışında her gün 9:00-19:00 arasında açıktır. Eğer müze kartı satın alırsanız fiyatı 30 TL'dir. Ve istediğiniz zaman girebilirsiniz ve Turizm bakanımız öğrencileri de düşünmüştür, öğrenciler için Müze kartı fiyatı ise 15 TL'dir. Yalnız şöyle bir durum var ki, yabancı turistler Müze kartı çıkartamıyor. Yabancı turistlere giriş ücreti 250 TL olarak belirlenmiştir. Bir çözüm daha var aslında turistler için. Museum Pass, yani yabancı turistler için ilk geçişten itibaren 3 gün geçerli olan bu kartın fiyatı 72 TL olarak belirlenmiştir. Birde şöyle bir sorun var ki Harem için ayrı bir ücret Şmeniz gerekmektedir. Harem içinse 15 TL daha ücret Şmeniz gerekecek. Topkapı Sarayı na gitmek için Kabataş Bağcılar arasında çalışan tramvaya binip Gülhane Durağı nda inebilirsiniz. Gülhane Parkı na girdikten sonra Topkapı Sarayı Müzesi ne ulaşabilirsiniz. İstanbul un silüetinde en önemli yerlerden biri olan Topkapı Sarayı, sadece tarih meraklılarının değil, İstanbul aşıklarının gitmesi gereken yerdir.