17 Şubat 2013 Pazar

Kesme Çorbası


Kesme çorbası tarifi
Malzemeler
  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase ev eriştesi (yoksa markette hazır makarna paketlerinde satılıyor)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızı Biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ kaşığı biber salçası
  • Zeytin yağ
Tarif
  • Tencerenin içinde sıvı yağ ile ince ince kıyılmış bir büyük kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İçine iyice dövülmüş olan sarımsakları ilave edin.
  • Biber ve domates salçasını ilave edin.
  • Suyunu ila ve edin. Kaynamaya bırakın.
  • Çorba suyu kaynadıktan sonra içinde haşlanış olan mercimekleri ilave edin biraz daha haşlayın daha sonra 1 kase ev eriştesini ilave edin erişteler pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Pişmeye yakın üzerine bol miktarda nane, kırmızı biber ve karabiber ilave edin. Çorbanız servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder